Over Leidse Student

Ik ben een student aan Universiteit Leiden. Afgelopen september ben ik aan mijn derde studiejaar begonnen. Op dat moment had ik pas 56 studiepunten gehaald, niet echt de ideale student dus.

In het eerste halfjaar van mijn studie, heb ik mezelf helemaal kapot gewerkt. Vaak was ik om 9 uur op de universiteit, en was ik tot half 1 ’s nachts bezig met huiswerk. Ik haalde toen ook hele hoge cijfers, maar ik was vaak ongelukkig. Ik woonde in een kamertje op zolder bij een gezin, en voelde me vaak alleen. Het tweede halfjaar hield ik dit bizarre ritme niet meer vol, maar heb ik door op het einde een grote inhaalslag te maken, toch nog de meeste vakken gehaald en mijn BSA binnengesleept.

In mijn tweede studiejaar merkte ik dat het niet meer wou, ik was de motivatie om te studeren redelijk verloren. Ik wou wel graag mijn studie halen, maar niet genoeg om er hard voor te werken. Ik had daarnaast een baan die tijd die veel van mijn tijd opeiste, en al mijn energie stopte ik daar in. Ik ben in het begin van dat jaar begonnen de studentenpsycholoog op te zoeken, maar na een maand of 2 voelde ik me daar toch niet meer prettig bij. Ik kreeg steeds vaker periodes waarin ik me slecht voelde, ik was vaak ongelukkig en kreeg suïcidale gedachten. Ik ben naar de huisarts gegaan en heb een verwijzing gekregen voor de psycholoog.

Nu loop ik ongeveer sinds het begin van het studiejaar bij deze psycholoog. Zij helpt me omgaan met verschillende gedragspatronen die ik door verschillende gebeurtenissen in mijn jeugd heb opgelopen. Samen werken we aan het achterhalen van de reden, en het verminderen, van mijn suïcidale gedachten, en hebben we het over eigenlijk alle andere dingen waar ik als student mee worstel. Op de korte termijn hoop ik dat dit weer gaat helpen mijn studie op te pakken, en op de lange termijn hoop ik eindelijk goed om te kunnen gaan met alle klachten waar ik al heel lang mee leef.