Zonnebril

Ik heb m’n zonnebril opgezet in een poging te verbergen dat ik al een uur niet kan stoppen met huilen. Mijn somberheid voelt als een net waar ik in verstrikt raak, hoe meer ik worstel om eruit te komen, hoe strakker het me gevangen houdt. Ik denk aan de zinloze discussie van vanochtend en vraag me af hoe het ooit nog goed moet komen. Ik voel me al zo lang vaak ongelukkig en somber, het gaat al zo lang niet zoals ik zou willen. Als ik erover nadenk realiseer ik me dat ik niet meer weet op welke manier het vroeger anders was, hoe ik destijds vrolijk en gelukkig was. Wat is er verandert? Hoe kwam ik toen mijn dagen door? Ik voel me alleen, bij alle vrienden waar ik normaal contact mee op zou kunnen nemen voel ik me nu bezwaard dit te doen. Voor iedereen weet ik een smoes te bedenken waarom ik hem of haar met geen mogelijkheid om hulp kan vragen. En zo isoleer ik mezelf tot ik geen weg terug meer weet.

Ik ervaar depressie als een bijna onzichtbaar monster dat je van binnenuit verslindt. Op veel momenten voelt het alsof er niets meer van mezelf over is. Ik voel me een soort lege huls, enkel gevuld met een overweldigende somberheid. Ik kan me dan ook niet meer indenken dat het ook vaak anders is, en vergeet wie ik normaal gesproken ben.

Gelukkig heb ik weer steeds meer goede dagen, en voel ik me soms weer mezelf; namelijk iemand die met grote verwondering van alles om zich heen geniet, ontzettend enthousiast is voor meer dingen dan waar ze tijd voor heeft en vooral ook heel veel ambities voor de toekomst heeft.

Maar mijn strijd is nog niet gestreden en ik heb vaak last van terugvallen. Elke ochtend heb ik even tijd nodig om mezelf te overtuigen uit bed te komen omdat het allemaal wel zin heeft. Het verbergen van mijn sombere stemmingen kost me veel energie, die ik liever wil steken in het weer kunnen genieten van mijn vele hobby’s en sporten. Daarom moet ik leren dat het okay is om het soms even zwaar te hebben en dat ik dit niet altijd hoef te verbergen. Ik hoef niet altijd mijn zonnebril dragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s