Maandag 18 maart 2019

Een andere titel dan de datum kan ik niet bedenken. Ik schrijf vandaag niet over een onderwerp, maar vooral over mijn dag zoals deze vandaag geweest is. Ik was van plan dit alleen een boekje voor mezelf op te schrijven, maar realiseerde me ineens dat ik precies hiervoor misschien wel deze blog gestart ben. Een korte samenvatting sinds mijn laatste blog, die ik nog niet heb durven terug lezen. Ik werd de dag erna wakker gebeld door mijn huisarts, dat ze die middag nog een afspraak voor me had gemaakt bij de crisisdienst van de GGZ en ze was heel duidelijk dat ik daar diende op te komen dagen. Ik ben daar een dagbehandeling begonnen, ik zit daar nu elke week, elke maandag- tot en met donderdagochtend. Ik heb een crisisplan opgesteld met mijn eigen psycholoog, zodat ik makkelijker doorheb als het niet goed gaat en weet hoe ik actie kan ondernemen om mezelf te helpen.

Vanochtend was ik weer bij de GGZ, de eerste dag na het weekend. Ik had weer moeite met uit bed komen vanochtend, ondanks dat ik me heel uitgerust voelde na ongeveer 8 uur slaap en snel wakker was. Nadat ik gedoucht had wist ik al dat ik te laat zou zijn. Ik had gelukkig nog krentenbollen in huis die ik mee kon nemen om daar nog als ontbijt te eten voor we zouden gaan sporten.

Ik heb ontbeten vanochtend.

We beginnen op de GGZ altijd met een dagopening, daarin vertel je wat je hebt gedaan en hoe het met je is gegaan sinds de laatste keer dat je daar geweest bent. Zo’n negen mensen geven een voor een een korte samenvatting van de opeenvolging van gebeurtenissen en emoties die ze dit weekend hebben meegemaakt. Het is meestal meer dan ik met mijn huidige aandachtsspanne goed kan volgen. Ik word snel moe, heb steeds meer moeite mijn aandacht er bij te houden en mijn gedachten dwalen snel af, maar ik was aanwezig! Weliswaar ietwat te laat, maar opnieuw had ik de weg naar de GGZ weten te vinden en de moed verzameld de therapiegroep in te gaan. Rond 10 uur gaan we altijd sporten. Vaak vraagt de trainer ons wat we graag zouden willen doen. Ik had er zin in vanochtend en riep snel hockey, voor iemand anders weer volleybal kon voorstellen. Ik vind het heerlijke daar mijn oude sport weer kort eventjes te kunnen uitvoeren. Heel even weer ergens goed in te zijn, en in de hitte van het spel jezelf te kunnen verliezen. Na iets meer dan een kwartier gingen we nog een ander spel doen, met een strandbal en een soort stokken met aan het uiteinde een groot stootkussen bevestigd, dat er dan uiteindelijk uitzag een enorm wattenstaafje. Het speelveld was opgesteld als een volleybalveld, en je moest gewoon proberen de bal van je eigen grond af te houden en op de grond van de tegenstander te krijgen door hard te slaan. Ik vond het heerlijk, ik heb geschaterd van het lachen om het ontzettend lompe spel en de bedrevenheid en fanatisme waarmee gespeeld werd.

Ik heb heerlijk gesport en daarvan genoten vandaag.

Na het sporten heb ik een weekplanning gemaakt, deze loopt tot donderdagmiddag. Op donderdagmiddag maken we altijd de weekendplanning, die weer tot maandagochtend loopt. Ik heb geprobeerd langzaam mijn studie oppakken in te plannen, maar ook genoeg rust en sport. Vaak is mijn planning eerder te vol dan te leeg. Ik ben bang voor het moment dat ik even niets te doen heb, dat ik moe ben en niet genoeg energie heb om niet bezig te zijn. Maar ik heb het redelijk ingepland denk ik.

Na de ADB ben ik naar huis gegaan, en heb ik goed geluncht.

Na mijn lunch had ik een afspraak, waar ik gewoon op tijd voor was. Ik zou met een vriend van me om tafel gaan zitten om even te praten over zijn bedrijf. Hij vertelde me dat hij studentenbesturen coacht, niet alleen in de vele praktische dingen waar veel beginnende besturen moeite mee hebben door de over het algemeen moeizame informatieoverdracht, maar vooral ook in het helpen het meeste persoonlijke gewin uit hun bestuursjaar te halen. Vaak worden de eigen belangen en wensen van bestuursleden snel naar achteren geschoven voor het grotere belang van de vereniging, terwijl het juist ontzettend belangrijk is voor deze studenten om ook zelf zo veel mogelijk te leren in deze interessante tijd. Het onderwerp spreekt mij enorm aan, ook op persoonlijk niveau, omdat ik zelf vorig jaar een bestuursjaar heb gedaan. In dit bestuur ben ik makkelijk overwerkt geraakt en heb ik inderdaad vaak vooral de belangen van de stichting voor mijn eigen gezet. Het gesprek ging al snel richting een soort sollicitatie gesprek waarin ik werd gevraagd wat ik denk dat mijn goede kanten als coach zouden zijn en of ik mogelijk interesse had in daar bestuur gaan doen. Omdat ik me verplicht voelde eerlijk te zijn, en het ontzettend belangrijk vind dat ik mijn depressie niet als een geheim meedraag, heb ik hem verteld dat ik op het moment zelf nog wel met persoonlijke problemen worstel en hier intense begeleiding voor krijg. In dit gesprek wist ik dit om te draaien naar iets positiefs, dit maakt namelijk dat ik heel veel begrip heb voor persoonlijke problemen die bestuursleden misschien meemaken, maar ook heel goed weet wat de effecten daarvan op de rest van het bestuur zijn. Hij luisterde en bevestigde mijn idee dat dit inderdaad juist wel eens mijn sterkte kant zou zijn. Als het goed is hoor ik deze week nog of ik getraind ga worden tot coach.

Ik heb mezelf goed gepresenteerd terwijl ik open sprak over mijn problemen. Ik kwam met enorme motivatie uit dit gesprek.
Daarna ben ik naar de universiteit gegaan en heb ik de studieopdracht opdracht afgemaakt die ik nog moest maken. Daarna heb ik de rest van de tijd vrij genomen voor mezelf, en heb ik gewoon ergens op de universiteit zitten lezen.

Ik heb nog met vrienden gegeten op de universiteit. Vaak gaan we later met z’n allen sporten, maar vandaag was iedereen druk en gingen al ruim een uur voordat ik normaal naar sport zou vertrekken weg. Uiteindelijk ben ik maar gewoon naar huis gegaan en ben ik niet meer gaan sporten. In plaats daarvan heb ik mijn boek gelezen.

Het is okay dat ik niet meer ben gaan sporten. Ik heb een boel bereikt vandaag waar ik ontzettend blij mee mag zijn, en dan is het okay als je er voor kiest om iets te laten vallen om even te rusten. Ik heb een goede dag gehad en mag tevreden zijn met mezelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s