Daten

Heb je wel eens gehad dat er iets gebeurde wat echt de laatste druppel was, zonder dat je doorhad dat je al zo dicht op je grens zat? Dat gebeurde me vandaag, toen ik na een lange reis richting huis, na een nog langere werkdag, nog maar een bus moest nemen om thuis te komen. Helaas had de buschauffeur van de bus die ik moest hebben blijkbaar geen zin om me op te halen… Dat was teveel na een hele dag werken, honger hebben en piekeren.

Ik had de hele dag nagedacht over de jongen die ik de afgelopen maand gedatet had. Recent hoorde ik een nummer dat voor mijn gevoel redelijk past bij hoe ik er op terugkijk: Empty Space van James Arthur. Het deel van de tekst dat me aansprak was dit:

 "I don't see you
You're not in every window I look through
And I don't miss you
You're not in every single thing I do
I don't think we're meant to be
And you are not the missing piece
I won't hear it
Whenever anybody says your name"

Ik wist de hele tijd dat we aan het daten waren eigenlijk al dat we niet echt een goede match waren. Een groot deel van de dingen die ik belangrijk vind, vond hij niet interessant, en veel dingen die hij deed gingen tegen mijn principes in. Als we elkaar zagen hadden we het altijd wel gezellig, onze gesprekken liepen prima, maar een echte klik was er niet. Maar ik genoot er zo van dat hij me regelmatig vroeg om af te spreken, hij was altijd blij om me te zien en we gingen samen leuke dingen doen. Dus hoewel ik wist dat we niet bij elkaar paste, bleef ik met hem daten.

Toen ik daar later over na ging denken schrok ik daar een beetje van. Blijkbaar settle ik al voor iets wat leuk is, zonder dat ik daar zelf toekomst in zie. Ik realiseer me nu dat ik hem niet leuk vond, maar de aandacht die ik kreeg en de dingen die we gingen doen. Toch was ik me hier toen het gebeurde niet van bewust, hoe moet ik dan de volgende keer weten of ik verliefd ben op de persoon of verliefd op het daten? Voor nu hoop ik maar gewoon dat even niet kunnen daten je hart minder breekt dan dat een persoon dat doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s