Kick-off

Nu alweer een paar weken geleden zat ik bij de psycholoog en we hadden het over een conflict dat ik had met mijn moeder. Ondanks dat mijn moeder en ik allebei de beste intenties hadden, kregen we makkelijk ruzie. Mijn psycholoog adviseerde me toen om mijn behoeftes en gedachten op papier te zetten. Door alles wat ik nodig had op te schrijven in een brief, kon ik niet, zoals in een gesprek, halverwege de draad kwijt raken.

Het schrijven van deze brief heeft zo veel goed gedaan, niet alleen omdat je niet ‘in the heat of the moment’ per ongeluk dingen zegt die je niet meent, maar ook omdat ik zoveel rust in mijn hoofd kreeg toen ik het opgeschreven had. Vanaf die dag ben ik steeds vaker gaan schrijven als ik het ergens moeilijk mee had en ik maar niet kon ophouden er over te piekeren.

Deze blog wil ik als uitlaat gebruiken van alles wat ik meemaak. Misschien herken je de problemen waarmee ik worstel, misschien niet, maar op deze manier geef ik mezelf de vrijheid mijn eigen verhaal te vertellen, zonder halverwege de draad kwijt te raken.